VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Sjörövarfisk

Häromdagen testade jag ett nytt recept här hemma, Sjörövarfisk. Charlie är ju som han är (allmänt kräsen och vägrade ens smaka) men Moa tyckte det var mumsigt så jag tänkte att jag tipsar om det här på bloggen. Receptet kommer ursprungligen från Arla.se men jag har halverat det.

Till ca 5 portioner
400 g frysta fiskfiléer t ex hoki, kolja eller sej
1 tsk salt
3 dl Kelda® mild citronsås
1,5 dl riven ost gratäng

1 kg mjölig potatis
2,5 dl mjölk
1,5 msk smör
1 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar

Gör såhär:
Tina fisken. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen till moset. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölk, lite i taget, smör, salt och peppar. Rör moset luftigt med en gaffel eller elvisp. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med salt. Klicka moset runt fisken. Häll såsen över fisken. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.

20170727_154747 20170727_161500


Annons

Kommentarer


  1. Mirre 2017-07-29 on 16:39 Svara

    Så gott

  2. sara 2017-07-30 on 19:56 Svara

    Smarrigt! :) Hoppas ni får ett mysigt avslut på helgen :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!