VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Recept: Vaniljbullar

Vi har ju ett överflöd av mjöl här hemma så jag fick tanken att baka lite bullar. Vi äter ju inte de själva men det var ju bara att ta med till jobbet så tog de slut. Jag tänkte i alla fall dela med mig av receptet. Det kommer ursprungligen härifrån men jag har gjort vissa ändringar.

Till ca 100 bullar:
300 g smör
1 l röd mjölk
100 g jäst för söta degar
2 dl strösocker
1 tsk salt
1600 g mjöl (ca 2,8 l ) varav cirka 1 dl till utbaket

Till utbaket:
200 g smör, rumsvarmt så det går att bre på degen
4 dl strösocker
8-10 msk vaniljsocker
2 ägg
Massor av pärlsocker

1. Smula jästen i en stor bunke. Mät upp mjölet.
2. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt. Häll över jästen och tillsätt socker och salt.
3. Häll på mjölet och blanda. Arbeta degen smidig, antingen i maskin cirka 5 minuter eller för hand i närmare 10 minuter. Den ska vara smidig, men inte för hård. Låt den släppa från bunken, men ändå vara lite kladdig inuti. Då blir bullarna saftiga.
4. Låt jäsa upp ordentlig under bakduk på dragfri plats i cirka 35–40 minuter.
5. Ta degen ur bunken. Dela i fyra delar.
6. Kavla ut en del i taget på ordentligt mjölat bakbord till en stor platta.
7. Bre RIKLIGT MED SMÖR. Strö över mycket strösocker och vaniljsocker.
8. Rulla ihop och dela i lagom stora bullar. Lägg på plåt, täck med bakduk.
9. Låt jäsa på plåt under bakduk 35–40 min. Om du inte satt på ugnen och värmt till 225 grader är det dags nu.
10. Ta uppvispat ägg – blanda och pensla. Strö på massor av pärlsocker!
11. Grädda gyllene i övre delen av ugnen i 8 minuter.

20170623_123108


Annons

Kommentarer


  1. Norahsmamma 2017-06-26 on 13:39 Svara

    Mums vilket gott recept!

  2. sara 2017-06-26 on 19:59 Svara

    Mums vad gott! :)

  3. Mirre 2017-06-26 on 22:06 Svara

    Mums så gott

  4. JUNITJEJ 2017-06-30 on 21:37 Svara

    Så goda de ser ut!

    • mammamalins 2017-07-05 on 18:41 Svara

      Svar till Junitjej:

      Ja, folk sa det också så får tro dem eftersom jag inte smakade själv ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!